Poezi nga Eva Kacanja

Poezi nga Eva Kacanja     Pa titull   Nuk ngeca në dhimbjen e dashurisë sime Jo! Hënē-ngrēnē qiellit, ajo dhemb e dhemb. …………………………………. Nē bukurinë e dashurisë sate sonte u mallëngjeva… Burrëror ky mall që dhe malin shemb….!   … Continue reading

Poezi nga Rami Kamberi

Poezi nga Rami Kamberi   PËRTEJ, DASHURISË POEZI… Me sytë e qiellit Derdhur ndër kontinente, përtej, dashurisë poezi N’rreze të diellit Qëndis jetën, me ngjyra të ylberit, për urën njeri Me flamurin e fitores nxjerr nga shkuli i tokës jeto … Continue reading

Poezi nga Mimoza Leskaj

Poezi nga Mimoza Leskaj   Flemë nën hipokriziné Flemë nën hipokriziné e orëve ku ndigjohet tik – taku saj I këndojmë pranverës, dhe e zhveshim atë nga hipokrizia e syve tanë Buzqeshim njëri – tjetrit, veç buzëve përveshur Pa themi … Continue reading

Palmira / Nga: Dr. Diana Skrapari

Palmira

 

Nga: Dr. Diana Skrapari

Ai është Zoti i Botës, Krijuesi, Mëshiruesi! Pse ju duhet të shkatërroni një xhevahir si Palmira? Ju dëshironi të shëmtoni këtë botë?! Ju dëshironi ta bëni shpirtin e saj të shëmtuar?! Ose thjesht ju jeni xheloz ?! Ai ishte dhe do të jetë përjetësia !

Ju shkatërroni Palmirën, Ai do ta rindërtojë Palmirën. Ai është një artist i palodhur që ka luftuar për bukurinë e shpirtit dhe do  të krijojë aureola perfekte për engjëjt e tij që e duan në tokë.

Ata që luftojnë kundër Atij,e  humbasin betejën që në fillim. Pra, gjithë kjo mizori, gjithë kjo inorancë është kaq shumë zhurmë për asgjë!

Kujdes! Ju që shkatërroni këtë mrekulli nuk dalloni aspak nga kafshët e një kopshti zoologjik! Por Palmira, Palmira, xhevahiri i njerëzimit do të ringjallet pasi dikush do të ketë një vullnet Titani për ta bërë më të bukur se kurrë! Një artist mbaron gjithmonë atë që Ai fillon, sidomos kur Ai është Artisti më i madh i jetës …

Poezi nga Xhemal Gora

Poezi nga Xhemal Gora   ANONIMI … Një shpirt poet… nëpër shekuj larg… Zbret ëndërrash, si dashuri e parë Me një libër… vjershë… strofë a një varg Zemrash ngjallet… pulson si i gjallë… Zbret ashtu… magjishëm… jetës sonë Diell shfaq … Continue reading