Kalendari poetik: Patrizia Cavalli (1947) / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

Patrizia CAVALLI

Kalendari poetik: Patrizia Cavalli (1947)

Sot, më 17 prill, poetja bashkëkohëse italiane ka datën e lindjes. U lind në Todi (Peruxha), më 17 prill 1949 dhe jeton në Romë. Fituese e mjaft çmimeve poetike në Itali. Ta përshëndesim me këtë shqipërim të vitit 2013, që përzgjodha sot nga arkivi im:

AMA, Ç’TEATËR DO TË JETË…

Sikur tani në derën time të trokisje
dhe syzet e tua t’i hiqje,
t’i hiqja unë të miat njësoj si të tuat,
të më puthje duke m’u qasur,
unë të bëj gjoja dua
dhe të më thoje: “E dashur,
si ma kalove ditën sot?”
Ama, ç’teatër do të jetë o zot!

 

© shqipëroi Maksim Rakipaj

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s