Cikël poetik nga Oriada Sula

Cikël poetik nga Oriada Sula
 
 
ORVATUR PËR MUA
 
Ajo që kërkoj
ështe
një shikim.
 
I orvatur rrugëve
për mua.
 
Rrugëve plotw acar
pa një kohe,
a një drejtim.
 
Ku orvatja jote
më thërret,-
Or të dua!
 
 
 
ZHDUKESH NGADALË
 
Në ëndrrat
e mia
Ti vjen
kaq pranë.
 
Më përkëdhel
trupin
me duart
e forta.
 
E i zhdukesh
Realitetit.
 
Ngadalë
ngadalë.
 
 
 
PRITJEVE PA MASË
 
Të mendoj
netëve të vona
dhe kohëve
pa gjumë.
 
Syrit
me trishtim
Dhe lotëve
shumë.
 
Prapë
të mendoj,
Ditëve
që treten.
 
Kujtimeve
që mbeten.
 
Pritjeve
pa masë
Që ndjenja
të ulërasë.
 
Dhe ditëve
që do jetoj
Ku çdo çast
do të të kërkoj.
 
Me zë të lartë
do rënkoj:
“Po,unë të dashuroj”.
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s