ËNDËRR – Roula  TRIANTAFYLLOU / Shqipëroi: PETRO ÇERKEZI

Poezi nga Roula  TRIANTAFYLLOU

 

ËNDËRR

Të kërkova nëpër netë,
Të kërkova nëpër agime.

Të gjeta tek deti që na bashkon.
Tek ai që na ndan gjithmonë.

Ishulli i vogël ti, jeta ime.
Ishull i vogël ti, robinja jote.
E harruar ndër mote.
E dënuar me burgim të përjetshëm.
E rrethuar nga ditë dhe netë heshtake.
Anija ime e udhëtimit të parë, në erën e Libisë.

Dëgjo!
Më kërko, të më gjesh patjetër.
Dëgjo, detin im.
Det shërim i pikëllimit tim.

 

Shqipëroi: PETRO ÇERKEZI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s