Kalendari poetik: Ȧngel Guinda (1948) / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

Ȧngel GUINDA

Kalendari poetik: Ȧngel Guinda (1948)

Sivjet mbush 70 Anhel Ginda, poet dhe përkthyes spanjoll, ja një shqipërim prej tij:

RREGULLAT E LOJËS

Kur jemi shumë të rinj
jetojmë pa e çarë kryet.

Kur nuk jemi dhe aq të rinj
kuptojmë sa e vështirë është jeta.

Kur fillojmë e plakemi
bëjmë llogaritë për çka kemi jetuar.

Kur më në fund, plakemi
shmangim mendimet për vdekjen.

Dhe kur mjegullohet shikimi
gjithçka qartë çfaqet, më në fund.

 

© shqipëroi Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s