Poezi nga Preng Maca

Poezi nga Preng Maca

 

stacioni

në gjèthet që bien në vjeshtë,
tek lumènjt që fryhen shirave,
maleve kur zbardhen dimrave, 
në nxitimin e atyre që presin,
shfaqjen e të dashurve
në gjèthemin e gjelbër të prilleve,
në shiun e beftë të verës,
në diellin bujar në mes dimrit,
në sytë e drerit që I ikën gjuetarit
në makinën e shpejt të urgjencës,
tek udhëtari,që kalon pa pritur
semaforin e kuq mes rrezikut
në grindjen, kthimet e dashura
drejt zemrave që dridhen
të gjej vetëm Ty dhe jeta saj teje …përtërihet !

 

nëse

Nëse ti je bjeshka e bardhë
randue prej bukurish
me kësulën e argjendit prej reje

Unë jam lumi
që rrjedh në ty mespërmes ,
e kthjellohem prej …teje!

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s