Dita e librit, e më të shenjtit ndër tokë / Poezi nga Zhaneta Barxhaj

Poezi nga Zhaneta Barxhaj

 

***

Dita e librit, e më të shenjtit ndër tokë

I shkova në hell
retë cipëplasura të mëndjes,
aty i përcëllova
mbi shkarpat e kalbësisë.
Duke i vërvitur në tërbim
i pashë tek shkrinin dhjamt’
i pashë tek kullonin shi.
Agonia e shpirtit të dheut
zgjat, zgjat sa kjo natë
që bëhet shekull,
dhe në shekuj dhimbjen mbart,
dhimbjen që e bëmë tempull.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s