Kalendari poetik: Vicente Aleixandre (1898-1984) / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

Vicente ALEIXANDRE

Kalendari poetik: Vicente Aleixandre (1898-1984)

Mbushen sot 120 vite nga dita e lindjes së poetit spanjoll. Në vitin 1949 u bë antar i Akademisë Spanjolle dhe në vitin 1977 fitoi çmimin Nobel në letërsi. Ja përzgjedhja ime nga shqipërimet që kam prej tij:

KUSH BËN, JETON

Kujtimi i njeriut në puthjet e tij është.
Dhe s’është e vërteta kujtesa e shuar.
T’i numurosh jetës puthjet e dhëna
s’është e gëzueshme. Por t’i japësh pa i kujtuar
është edhe më e trishtë.
Me çka ke bërë matet koha.
Të bësh, është të jetosh ende, apo të të jetojnë,
a diçka e ngjashme. Pastaj kush vdes, edhe më gjatë jeton.

 

© shqipëroi Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s