NË KUJTIM TË MARTIRËVE TË RËNË NË STUDIME TË VUSHTRRISË / Fragment i fjalimit të z. Hysen Ibrahimi, marrë nga libri ”Thesar Kombëtar…” vëllimi nr. 9, i Shoqatës së Shkrimtarëve dhe Artistëve Shqiptarë ”Papa Klementi XI Albani”, Suedi

NË KUJTIM TË MARTIRËVE TË RËNË NË STUDIME TË VUSHTRRISË Fragment i fjalimit të z. Hysen Ibrahimi, marrë nga libri ”Thesar Kombëtar…” vëllimi nr. 9, i Shoqatës së Shkrimtarëve dhe Artistëve Shqiptarë ”Papa Klementi XI Albani”, Suedi I nderuar kryetar … Continue reading

Nevin Koçoğlu (Turchia)

  Nevin Koçoğlu Poetessa turca, giornalista, attivista per i diritti umani e l’ambiente. Vive ad Ankara, la capitale della Turchia. Laureato presso la pubblica amministrazione. Attualmente studia Sociologia, è proprietario del premio di poesia di Vahittin Bozgeyik. Autrice di tre … Continue reading

Spiritual Flickers – Ram Krishna Singh / Translated into Arabic by poet friend Fathi Marzougui (Tunisia)

Poem by  Ram Krishna Singh   Spiritual Flickers   أتثاقل بعيدا عن موسم المؤامرات وتبرهن الحياة عن وجود كاذب بكلمة جوفاء ونشيج تراتيل بائسة ………… أتمنى لو أحيا على إيقاع الطبيعة متحررا من عبودية الزمن وطقوس النوم والعمل (أحيا) تفاصيل التجلي … Continue reading