Poeti! / Poezi nga Liljana Quku

Poezi nga Liljana Quku

 

Poeti!

Lëreni poetin
të jetoi me fantazi,
të thur vargje plot dashuri,
per çdo njeri të dashuruar,
e t’iu perqafojë me fjalët e tij.
Lëreni poetin
të zgjohet me cicerimën e zojgjve
herët më mëngjes,
dhe aromën e kafesë të shijojë,
nga dritarja e tij.
Lëreni poetin
të prekë yjet dhe hënën të ledhatojë,
botën sa do pak të ndryshojë,
me fjalë, shumë dashuri
të shperndajë anë kënd mirësinë.
Lëreni poetin
të shkruaj vargjet e jetës,
per lindjen per jetën,
per dashurin per hidhërimin,
per vuajtjen, sëmundjen,
dhe në fund dhe per vdekjen.
Lëreni poetin
të shkruaj çfarë të dojë,
me një lapës e me një letër,
botën ta ndryshojë!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s