Kalendari poetik: Juan Gelman (1930-2014) / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

Juan GELMAN

Kalendari poetik: Juan Gelman (1930-2014)

Më 3 maj 1930 është data e lindjes për Juan Gelman, poet, shkrimtar dhe gazetar i njohur argjentinas, fitues i çmimit Cervantes në vitin 2007, përveç çmimeve të shumtë, jo vetëm në Argjentinë, por edhe në vende të tjera spanjishtfolëse. Ja përzgjedhja ime në 88 vjetorin e lindjes së tij:

EPITAF

Një zog jetonte brenda meje.
Në gjakun tim një lule udhëtonte.
Zemra ime ishte violinë.
Disa herë dashurova, disa herë jo. Ndonjëherë
më dashuruan. Edhe mua
më dëfrente pranvera,
kapja e një dore më lumturonte..
Them se njeriu duhet të jetojë!
(Këtu prehet një zog.
Një lule.
një violinë.)

 

© shqipëroi Maksim Rakipaj

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s