Poezi nga Babeta Rexhepi

Poezi nga Babeta Rexhepi
 
 
***
 
Kam ende kohë të rend ëndërrimeve
të zhytem po aq në qëllime pafund
të kundroj natyrën, të përvidhem fushave
në magji të zhbëhem, mrekullisht të humb.
 
Kam kohë, besomëni, sa të dua kam
të fal gjithçka di, për ato që dua
të mësoj ç’ ka fsheh bota e paanë,
a çfarë në shpirt dergjet, prej kohës tek mua.
 
Por nuk kam hiç kohë, të urrej a vuaj
në ligësi të tkurrem, nuk dua kurrësesi!
do zbrazja gjithë frymën nëse do më duhej
përtej dashurisë, asgjë s’v len më shumë.
 
 
 
***
 
Për çdo ditë thyhemi!
gjithmonë e nga pak
pamundësisë, që fillin këput
vetmisë, që shpirtin ha me dhëmbë
realitetit, që ëndrrat i përhumb.
 
E po aq herë ngrihemi!
prej buzëqeshjes së fëmijës
dashurisë që se shijuam gjer në fund
shpresës, ekzistencës, arsyes
për ti shtuar jetës dhe një kulm.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s