FRANCISCO MUÑOZ SOLER (Spain)

FRANCISCO MUÑOZ SOLER   Nacido en Málaga el 24 de Diciembre de 1.957     Bibliografía:   2017-Poemas Selectos y poemas nuevos           Costa Literaria Ediciones – Béjar-España 2016- Selected Poems-Poemas Selectos(plaq)   Ed. Instituto Indo Hispanic, Calcuta-India … Continue reading

Poezi nga Vullnet Mato

Poezi nga Vullnet Mato   BUKURIA MËKATARE Duke gjykuar thjesht, nga librat fetarë,  se mëkaton edhe kur dikush të pëlqen, gratë dhe burrat dalin të gjithë tradhtarë, se rrallë gjen dikë, pa mëkatuar me mend. Por nga burrat kërkohet një … Continue reading

Poezi nga Lida Lazaj

Poezi nga Lida Lazaj   Nënëza ime Fëmijët i përfshin vorbulla shkelin padashje mbi hijen time e s`kanë kohë të shohin,  se si meraku për ta, m`veson mbi flokë Pas portës së heshtjes mbyllem, mbaj mes pëllëmbëve, fytyrën e nënës … Continue reading

Poezi nga Vasil Çuklla

Poezi nga Vasil Çuklla   Ah… Ah, moj manushaqe, lule e tërë-erë! E bukur kasnece,  lajmëron pranverë! Që të çelin shoqkat, rishtaz dhe sivjet… Flijohesh e para, vyshkesh, thahesh shpejt! Thash, mos ji e bukur, të thashë, vërtetë… Bukuria çmend, … Continue reading

Lic. María Cristina Azcona ( Argentina)

Lic. María Cristina Azcona Psicopedagoga-Orientadora familiar Embajadora de la Paz  para MMP, Círculo de Suiza y Francia, The Love, IFLAC, GHA  Presidente de  Worldwide peace organization (WWPO ) Directora de IFLAC en Latinoamérica (Paziflac) Vicepresidente co fundadora  de Global Harmony Association (GHA) … Continue reading

Poezi nga Dhimitri Jani Kokaveshi

Poezi nga Dhimitri Jani Kokaveshi   LËKUNDJE Nuk vritet puthja mbi buz?… Frymën më linte Jetës!… Shpirti lëkundet Në ëndërim Logjikën!… Shthur komunikimit!… Pranë teje dhe mes teje Ka!… Gëzim Mëkati!… Mos afro.   QËLLIMIT Mbi largësitë e sfidave kërkoja … Continue reading