Poezi nga Dhimitri Jani Kokaveshi

Poezi nga Dhimitri Jani Kokaveshi

 

LËKUNDJE

Nuk vritet puthja
mbi buz?…
Frymën më linte
Jetës!…

Shpirti lëkundet
Në ëndërim
Logjikën!… Shthur
komunikimit!…

Pranë teje dhe
mes teje
Ka!… Gëzim
Mëkati!… Mos afro.

 

QËLLIMIT

Mbi largësitë e sfidave
kërkoja
vështrime dhe përkujdesje
Buzëve
m’i lije, ngrirë!…
Dhe buzëqeshjet, psheretimash
Të një relaksi
shthurur i lije, shpirtit
Artit dhe jetësores
mos i mat!…
Të shthururat ceremonive
Mes vrullit
gjendem dhe gjendjeve
zbërthyer
Mbi ç’do moment?…
Një mendim.
Në ç’do mendim?…
Mundimet
I zbërtheja si udhëtar
i shtruar
meditimesh zbërthyer!…
Mbi qellim. 

 

IDEVE

Mendoje dhe
zbarkoje
Etik…në përceptime
Të vështrimeve
mistike?!…
Mos më fal.
M’i fal… dëshirat
si melodi
e pa zbërthyer
Në vlera
shpirtin!… Më josh.
Ma josh
shpirtin e irituar
vështrimeve
dhe nëse preferoj
momentet!…
Lundroj dhe pretendoj
Në investimet
E besimit!… Konkuroj.

 

RRËZIM VJESHTE

Rrëzonte vjeshta
Ditët
Një e nga një dhe 
bukuri
Nuk gjente në rrëzim
e provokuar
mbi etikë dërmuar
mbeti!…
Vyshkjes. Ashtu
E tkurrur
Bukurisë dimrit
e mban!…
Zbuluar dhe na zbulon
Si një trishtim
jeta, mbeti
lëshuar!… Gjethesh
U shpërndan
Si pa pushtet… ne diell.
Pak madhështi
dimrash
kërusur, përkushtim
Si pjekuri
Në perëndim vrarë mes stinës
dhimbjet?…
Me dhimbjet bashkë
S’ mund të rri
Të provokoj, mes flladesh.
E artë, kjo Vjeshtë
Në zbulim
Zbuluar!… Hijesh
errësirë
Dhe hijet, linin
frymën!…
E tradhëtisë mbanin
Në plot shkëlqim
Thonin se kishin
ndritjet.
Ndrisnin dhe binin
gjethet
një e nga një si dhëmbë
Cfilitur, dimrit.
Dhe dimri?… Tretej
dashurisë
afrohej prej gëzimit.
Ashtu u shua
Vjeshta, përkushtim
tej udhës
shtruar!… Vdiste.
Dhe vdekja?…
Mbartej, riciklim vitit
që vinte!….
Ndriste.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s