Poezi nga Dhimitër Nica

Poezi nga Dhimitër Nica

 

MONOPATI

Nuk di, nëse është vend lulesh erëmirë,
nëse është qylym e dyshek krevati,
fushë e mbushur me aromë e trendelinë,
vend i shtruar për buzët diku poshtë nga shtati…

Aty ku shplodhet e rimbushet shpirti im,
aty ku papritur çel syri e më pas qan si krua…
Aty ku puthjet kafshojnë buzët pambarim,
aty çelin lulet e ngjajnë vetëm me ty dhe mua!

 

TË GJITHA LULET KANË EMRIN TËND

Sonte edhe hëna ndriçon kuturu
e lulet hedhin valle nga magjia bjonde,
deti ka vjedhur ngjyrën e syve blu
e dielli flokët e artë me onde.

Sonte çdo gjë e bukur ngjan me ty
dhe unë çdo lule thërras me emrin tënd,
i perkedhel, i puth në buzë e në sy
e morni-kokrrizohem vend e pa vend…

Nuk kisha më parë këto ndjesi,
më parë s’kuptoja çdo të thoshte poet,
që kur hyre në botën time ti,
unë puth vetëm lule e ngopem në jetë!

 

QIELLIN DO TA MBAJË ME SHPATULLA

Mua nuk më lodhin rrugët e gjata,
anija ime lëviz në hapësirën e Bermudës,
po ra qielli, do e mbajë me shpatulla,
stop – me gjoks, do t’i bëj furtunës!

Vetëtimat e rrufet do t’më binden,
do e gjej formulën për të zbuluar enigmën,
do mbrojë anijet e avionët para se të digjen,
do luftojë përballë kuçedrës e do helmojë shtrigën…

Do ua dalë më së miri, rrebesheve, furtunave,
do kalojë e do kthehem nga trekëndshi i Bermudës,
më besoni, me fenomenet do e gjej gjuhën,
po jo kaq lehtë, do ta kem me poteret e zhurmën!

Mua s’ më kanë lodhur ende rrugët e gjata,
kam tre dekada që botën e mas me këmbë,
po ra qielli, do e mbajë me shpatulla,
po u fundosën detet, botën do ta mbaj me dhëmbë!

Poesie di Alma Gjini

Poesie di Alma Gjini   *** Scrivo di te sotto il manto dissolto dell’alba che si sdraia  impazza e m’inganna tra il riverbero di memorie dentro le sue aure chiare, un’altra volta ancora. e cancello le tue orme mentre sfido … Continue reading

Poems by Tulsi Shrestha

Poems by Tulsi Shrestha

 

BEHIND MASK OF PEACE 

Indeed, no one can imagine
Behind the mask of peace
Cruelty might be hidden
To ensure political gain 
Ready to contaminate its fame.

Advocator of human rights
Enjoyed the taste of innocent- flesh .
Without washing blood stained hands
Still claimed as ” A Symbol of Peace ”
Hypocrisy peeped out from the game.

Burning so many alive
Enforcing millions to flee
Massacre in the name of religion
Genocide regained its power
Atrocities exceeded beyond limit .

The whole world witnessed
Crying of Statues of Peace
Tears flooded from Eyes of Buddha
He was enforced to think
The criteria of Enlightenment
Might have totally changed …

 

TEARS BATHE YOUR WOUNDED HEART

You cannot bathe your bleeding heart
Without shedding tears from your eyes.
When circumstances and faith hurt
It is wise to release tears from your eyes.

Have a long rest in desolate park
Learn how to console yourself
Veiled melancholy will run away with dark
Your aching heart gets healed itself.

Tears detoxify evil spirits inside you
It is art to avoid discomfort within you
When someone suffers from his beloved
Let him cry to explode his own view.

Tear stabilises the rhythm of heart
It heals your griefs with passionate care.
Each drop of your emotional tears
Transforms into such a precious pearl.

 

STRUGGLE

When romantic dream I dream everyday
dissolves as line drawn in water surface,
then I constantly struggle with the death.

When I tried to explore my own reality ;
I’ve lost my future as I involved in past,
then I plan to purchase pleasure.

When I try to gain spiritual maturity ;
my faith and beliefs get distorted,
then I realize the naked truth of society.

When luck compels me to carry empty jar;
I’m enforced to pledge my own ideal ,
then I start to fetch my own shadow.

When I try to compromise with relatives;
my desires and ambition get raped,
then I continue to hug my own griefs.

When I attempt to imprison beams of hope;
I notice blood-suckers in name of preservation,
then I insist companionship with solitude and sadness.

When social prestige and blood relation;
measured in term of money earned;
then I notice the false worth of love and charity.

When I attempt to struggle with falsification;
my own society itself starts to hate me ;
then I get lost my unique entity.

When I get excited by heavenly day dream;
fertilized hope gets aborted out of womb,
then I realize the real meaning of mirage.

Poezi nga Sibora Huda

Poezi nga Sibora Huda   Nënë Mes territ më je hënë, Rrugës së heshtur neon, Ëndrrës së errët engjëll, Realitet je Nënë. Rrudhat e pasosura, Vazhdojnë rrjedhin ujvarë, Dhe ti nënë e kërrusur, Sa dashuri mban. Për hijet më je … Continue reading

Poezi nga Bilall Maliqi

Poezi nga Bilall Maliqi   Krejt shkurt! Përdit rriten mallkimet Shlliga kudo xehëron Mbi tonën etni Korbi shpesh glacon…   NË PUSHIMORE TË MALLIT Ditës dritën ia more veç me një shikim Për t’më lëshuar rreze të diellta sysh Në … Continue reading