Kalendari poetik: Emily Dickinson (1830-1886) / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

Emily DICKINSON

Kalendari poetik: Emily Dickinson (1830-1886)

Sot më 15 maj është data e vdekjes së poetes amerikane më në zë për shekullin XIX; përzgjodha një poezi të saj, qe fare e lehtë, mora ç’më kapi dora, Emily është e mrekullueshme (ta shqipërosh është vështirë). Ja përzgjedhja ime:

SHUMË MARRËZI

Shumë marrëzi, kulm’ i mënçurisë,
për një sy të zakonshëm,
shumë mënçuri, kulm’ i marrëzisë
thonë shumic’ e njerëzisë
dhe ja si mendojnë:
mirato, nga trutë je fare mirë,
kundërshto në ta mban – i rrezikshëm je,
për t’u lidhur me zinxhirë.

 

© shqipëroi Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s