Poezi nga Sinan Vaka

Poezi nga Sinan Vaka
 
 
FËMIJË KANARINASH
 
Era e barit lëkundet, si shpresa në zemra,
duke ngritur kurthe iluzionesh. Më tej
zvargen jehonat e të vërtetave të pathëna
dhe trishti pushton vena dhe dej.
 
Mos lindni fëmijë kanarinash!
Koha do t’u përkundë kafazesh, si varri …
Endrrën që nata e jep, dita e merr.
Ku bari joshet nga era, fshihet gjarpëri.
 
 
 
DRITA E VONË
 
Edhe një dritë që e shikoj të zbehtë
Kur zemra e lodhur ,
çlodhet dhe falet,
Ndërroj mendimin;
Kurrë nuk mund të jetë
gëzim projektori që ndriçon varret.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s