ME DJERSË DHE DASHURI / Poezi nga Xhemal Gora

Poezi nga Xhemal Gora

 

ME DJERSË DHE DASHURI

Madhështia dhe bukuria janë krijim…
Kur ju lëshuat zërin…të frikësuar…biri im…
Ngazëllimet e të gjithë botës mbështolli gëzimi ynë,
Gjithë rrezet…gjithë lulet…gjithë ëndërrat jua shtruam shtrat…
Lumturia puthjeve te buzëqeshjeve linte sinjale në shpirt
Adhurimi për të gjithë jetën, gjithë durim
Viteve ju udhëhoqi për një kohë të gjatë…

Tani…o bir…ne jemi në kthim…
Çdo kohë që vjen mëson nga koha e vjetër
Me guximin e vetëdijes, pleksur nëpër ëndërra
Kurrë mos qëndroni peng i dështimeve
Kuptimi të ndërgjegjëson…jeta është vetërrotullim…
Universaliteti i shpirtit mban mbrekulli
Që duken të pamundura brënda

Vetëm kjo botë është…nuk ka mundësi tjetër…
Nxirrini ylberët nga thellësitë
Rreth vetes me djersë dhe dashuri krijoni qiej…
E më lart do të shkoni fluturim…!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s