ÇMIMET E PANAIRIT TË LIBRIT “FIERI 2018” 

ÇMIMET E PANAIRIT TË LIBRIT “FIERI 2018” 

Fituesit e Çmimeve të Panairit:
• Çmimi për librin kritik më të mire shkoi për akademikun Ali Aliu, Për librin ‘Urtia e fjalës’, (Botim i Akademisë së Shkencave, Kosovë).

• Çmimi për studimin monografik më të mire iu dha akademik Shaban Sinanit, për librin ‘Hieronymi në botën arbëreshe’, (Botim i Akademisë së Shkencave, Shqipëri).

• Sadik Bejko u vlerësua për librin poetik më të mire, për librin ‘Këngë të Solomonit’, (Botim i SHB Toena).

• Po një tjetër çmim në poezi shkoi në Kosovë për Ismail Sylën për librin “Atdheu im i ngrysur’, (Botim i SHB Buzuku -Kosovë).

• Çmimin për librin më të mirë të letërsisë për fëmijë e rrembeu autorja nga Kosova, Erinë Rrahmani për librin ‘Ëndrra prej letre’, (Botim i SHB Faik Konica -Kosovë).

Juria ishte e përbërë nga:
Prof. Dr. Klara Kodra (Kryetare)
Prof. Dr. Nasho Jorgaqi
Prof. Dr. Ymer Ciraku

Po ashtu, Fondacioni “Harpa” për herë të parë (jashtë vlerësimit të jurisë) dha disa mirënjohje për kontribut letrar e kulturor si dhe zgjimin e traditës. Këto vlerësime shkuan për:
Z. Ali Daci – Mal i Zi
Z. Bilall Maliqi – Lugina e Preshevës
Znj. Naunka Lëngu – Fier

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s