Kalendari poetik: Ralph Waldo Emerson (1803-1882) / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

Ralph Waldo Emerson

Kalendari poetik: Ralph Waldo Emerson (1803-1882)

Filozof, shkrimtar, eseist dhe poet amerikan, u lind më 25 maj, 215 vite më parë. Sipas kritikut letrar amerikan Harold Bloom, është figurë qendrore e kulturës amerikane. Ja një poezi nga R. W. Emerson:

***

Shndrinin për mua syt’ e tu,
Edhe kur bridhja tok’e det:
Si atë yll që shoh këtu,
Por ai mua nuk më sheh.

Zabel nuk lashë pa shkelur
Kur kodrën mora në mëngjez;
Të shihja valle duke hedhur
Dhe sytë t’i shihja në vesë!

Kur gushkuqi hapi krahët
Dhe kur çfaqi gushën flakë;
Kur gonxhja trëndafil u bë,
Dy herë pashë emrin tënd.

 

© shqipëroi Maksim Rakipaj

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s