NGA POEZIA MODERNE GREKE – Miltos Sahturis: “Bishës” / Përktheu: Petro ÇERKEZI

NGA POEZIA MODERNE GREKE

Miltos Sahturis:

“Bishës”

Bish mos ikë –
bishë me dhëmbë hekuri! do të të ndërtoj një shtëpi prej druri,
do të të jap një shtambë,
do të të jap një shtizë;
do të të jap më shumë gjak për të luajtur!

do të të çoj në porte të tjera
për të parë anijet si hanë ankorat
si thyejnë më dysh direkët
dhe flamujt tek ngjyhen befas me të zezë.

Do të të gjej përsëri të njëjtën vajzë,
Duke u dridhur e lidhur në terrin e natës,
Do të të gjej përsëri ballkonin e thyer
dhe qenin qiell
që mbante shiun në pus.

Do të të gjej përsëri të njëjtët ushtarë,
atë që humbi – kaluan tre vjet –
me vrimën mbi sy,
dhe ai që trokiste dyerve të natës
me dorë të prerë.

Do të të gjej përsëri mollën e kalbur.
Bishë mos ik –
bishë me dhëmbë hekuri!

 

Përktheu: Petro ÇERKEZI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s