Kalendari poetik: Thomas Moore (1779-1852) / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

Thomas MOORE

Kalendari poetik: Thomas Moore (1779-1852)

Poet, komediograf dhe aktor irlandez, u lind më 28 maj 1779. Në datën e lindjes së poetit, sjell një shqipërim të vitit 1981, të kohëve kur isha në Spaç:

BESOMË, EDHE SIKUR..

M’beso, dhe sikur k’to vasha të bukra,
Qi sot po i kqyr me andje të ambël,
Ndër krahët e mi të vijshin si flutra,
Butësisht, si në prrallë a në andërr
Për mue mbetesh e adhurueme, si tash,
E nse bukuria kishte me t’u zbehë
E rrudhat me t’u shtue, i zemrës afsh
Ma thellë, ma randshëm ka me më dehë.

Nuk asht pse e bukur, e freskët je
E loti ende faqen s’ta ka prekë
Pse zjerm i shpirtit në qill ty të ngre,
Koha shkon, por ti e bukur ke mbetë,
Zemra që deshti njiherë, kurrë s’harron,
Po aq pastër të don, si n’ate fillim;
Si luljadillit kthen kur dilli prendon,
Edhe në lindje pat po ate shikim.

 

© shqipëroi Maksim Rakipaj

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s