Poezi nga Rami Kamberi

Poezi nga Rami Kamberi   MOTIT, TË LIDHUR NYJE… Si një vetull, hëne Ra, buzëqeshja pranverë, me dritën liri N’sytë, e një nëne Që i numëronte varret, nëpër malësi Me hapat të vegjël, e kaloi, gjolin e gjakut Me shikime … Continue reading

Shtëpia Botuese “Mapo” publikon wëllimin poetik “MALREALI  të autores Irina  HYSI 

Shtëpia Botuese “Mapo” publikon wëllimin poetik “MALREALI  të autores Irina  HYSI    Autore: Irina HYSI Titulli: MALREALI Poema heuristike: Spektri: Imagjinatar Poezi: Abstrakt-surreal © MAPO editions Tiranë, 2018 Të gjitha të drejtat për këtë botim janë të rezervuara. Asnjë pjesë … Continue reading

Poems by Bindi Sharma 

Poems by Bindi Sharma    On international day of peace 21st September  “Every war invariably results in terrible tragedies immense waste and sinful destruction . All wars no matter how big or small , how nearby or far away diminish our … Continue reading

UDHËTIMI I SHËNDETSHËM I LIBRIT TË SHTYPUR, ATIJ DIGJITAL DHE BIBLIOTEKËS / Evis ÇELO (Ph.D), MSc. Albert HABAZAJ, Harikla BEDULI

UDHËTIMI I SHËNDETSHËM I LIBRIT TË SHTYPUR, ATIJ DIGJITAL DHE BIBLIOTEKËS Evis ÇELO (Ph.D), MSc. Albert HABAZAJ, Harikla BEDULI   Department of Foreign Languages Central Library “Nermin Vlora Falaschi”, University “Ismail Qemali”, Vlorë, ALBANIA e-mail:evis.celo8@gmail.com e-mail: bertbiblioteka@gmail.com email: ikla82@yahoo.it   Abstrakt: Në … Continue reading

Naji Naaman’s literary prizes 2018

Naji Naaman’s literary prizes 2018: 64 new prizewinners           With 2371 participants in competition, from sixty six countries, writing in forty languages and dialects: Albanian, Arabic (literary and several spoken dialects), Armenian, Azeri, Bengali, Bosniak, Bulgarian, Chinese (three characters), Croatian, Czech, English, … Continue reading

Poezi nga Tefta Sala

Poezi nga Tefta Sala     ***   Kush je ti ? Trimi prej letre, apo dashnori që griste me thonj fustanet e shkurtra të gocave të lagjies, kur ato tregoheshin mosmirnjohëse ndaj një komplimenti idiot. Kush je ti? Ëndërrimtari … Continue reading