Kalendari poetik: Sandro Penna (1906-1977) / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

Sandro PENNA

Kalendari poetik: Sandro Penna (1906-1977)

Poet i njohur italian; u lind më 12 qershor 1906. Fitues i çmimit Viarexho dhe Bagutta për poezitë e tij. Për kritikën letrare është një nga poetët më me rëndësi të shekullit të kaluar. Ja një nga shqipërimet që kam prej tij:

PRE E PAFAJSHME

Më thoni, o pemë ëndërrimtare,
zemra nuk ju rreh kur dashuria
bën gjinkallën të këndojë, kur dielli
kap në befasi dhe e mpin hardhucën
si të përhumbur e le
në duart e një fëmije që kalon kohën?

Më rreh edhe mua zemra, sado që nuk jam
pre e pafajshme e një fëmije.

 

© shqipëroi Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s