TOMAS TRANSTROMER: POETI I IMAZHEVE TRANSPARENTE TË LETËRSISË SKANDINAVE / Përgatitur nga:  Peter Tase – Analist i KosovoInfo.net, Washington, D.C., SHBA.

TOMAS TRANSTROMER: POETI I IMAZHEVE TRANSPARENTE TË LETËRSISË SKANDINAVE Tomas Tranströmer u lind më 15 Prill, 1931, në Stokholm, Suedi.  Në rajonin e vëndeve skandinave ai vlerësohet si njëri prej shkrimtarëve më të rëndësishëm dhe me influencë  pas Luftës së … Continue reading

Muhammad Shanazar, First Vice President of the World Nations Writers’ Union

Muhammad Shanazar, First Vice President of the World Nations Writers’ Union http://www.wnwu.org/index.php/en/285-muhammad-shanazar-first-vice-president-of-the-world-nations-writers-union Muhammad Shanazar is a poet, translator, public figure, Associate Professor of English, Honorary Doctor of Degree in Peace and Humanities, Nominee for the nomination “Nobel Prize in Literature 2015”, … Continue reading