Poezi nga Zhaneta Barxhaj

Poezi nga Zhaneta Barxhaj
 
 
***
 
Çfarë kanë me ty i vogli im!?
I vogël, i vogël si pikë loti..
Kush të dënoi me dëbim
Djalli vallë apo vetë zoti?!
 
Dafinat ballit kush t’i vyshki
Kush të griu, kush të grisi?
I vogli im i parritur ende
Kush e mallkoi ABC-në tënde?
 
Nga fushat e gjelbërta të pamata,
nga malet e tua të larta,
Kush të largoi
të shkeli si balta?
 
I vogli im, i bukuri im,
po pres të rritesh të jesh i lirë…
Ngrije kokën, mos nguro.
Sot është beteja.
Ngrihu!
Ngrihu dhe fito…!!
 
21/06/2018

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s