Fragranze di vita…! / Poesie di Oltjona Selamaj

Poesie di Oltjona Selamaj
 
 
Fragranze di vita…!
 
Fragranze di cielo,
specchiate sul mare
Inebriante calore,
l’amore solare ,
dolcemente…
m’ illumina il viso.
Gabiani in volo
le mie fantasie,
diventano fiordaliso.
Sognando,
l’anima riprende a volare.
In sintonia,
con il cielo condiviso.
Delizioso, questo ”premio” balneare.
Profumi intreciati,
tra sale e paradiso.
 
 
 
Aromat e jetës …!
 
Aromat e qiellit,
pasqyruar nga deti
Thith ngrohëse,
dashuria diellore,
Ëmbëlsisht …
fytyrën m’ ndriçon
Pulëbardha në fluturim
fantazitë e mia,
bëhen lule gruri.
Ëndërrues…,
shpirti, rinis “fluturon”
Në sintoni,
me qiellin e përbashkët.
I këndëshëm, ky çmim “banjoje”…
Shije intime,
mes kripës dhe parajsës.
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s