PËR TY BIRI IM / Poezi nga Anila Mihali

Poezi nga Anila Mihali
 
 
PËR TY BIRI IM
 
Shi i rrëmbyeshëm bie .
Vetëtima verbuese të vetmisë rrëzohen.
Mbi detin që egërsisht përplas dallgët,
Ty sot fati të thotë:
“Kalo, është radha jote!
 
Kolovitesh mbi tragetin e kohës
me shpresën përdore.
Valixhet e udhëtimit të rënda prej mallit
kyçur me ankthin e përqafimit.
Në mes të detit je,
Bir është radha jote.
 
Ndoshta ndodh, stuhia të ti këput udhët …
Në syrin e detit je ,
kredhur brenda tij.
Guxo biri im, lufto t’ ia dalësh
varkën e ke ti.
 
Ta shtynë dhe bregun, ku dot më s’ e sheh.
Durimin mos e sos kurrësesi!
Fort mbaju ,
edhe në të fundit shpresë!
Mbi të fundit copë që varkës mund ti mbetet
Mos u jep,
qëndro biri im !

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s