Kalendari poetik: Jean Cocteau (1889-1963) / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

Jean COCTEAU

Kalendari poetik: Jean Cocteau (1889-1963)

U lind më 5 korrik 1889 Zhan Kokto (emri i plotë Jean Maurice Eugène Clément Cocteau) artist shumëplanësh francez: poet, eseist, dramaturg, skenarist, piktor, shkrimtar, libretist, regjisor dhe aktor. Ja një poezi prej tij:

DASHURIA DHE ËNDRRAT E MIA
(MON AMOUR E MES SONGES)

Vello e trashë, a e hollë
Fatet tonë na mbulon
Por ylli që për ne çfaqet
Është yll vetëm për paqe.

Thua yjet na gënjejnë
Dhe prej shekujsh na mashtrojnë?
Me prapësi e përzjejnë
Gjithçka që na sjellin orët?

Por yjet le të gënjejnë!
Ëndrrat e mia besoj dhe ndjenjën.

 

© shqipëroi Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s