MOS U MËRZIT / Poezi nga Bajame Hoxha (Çeliku)

Poezi nga Bajame Hoxha (Çeliku)

 

MOS U MËRZIT

Mos u mërzit, më the një herë
Dhe po s’erdha do të them,
Pranë teje do të jem
Kur çel gjethi në pranverë.
Dhe kur dimri të trokasë
Pranë teje jam plot gaz,
Kur të vijë moti vjeshtak
Unë shpejtoj e më ke pas,
Dhe kur vitet do të ndërrohen
Unë pranë teje do gëzohem,
Kur të shoh se leu dielli
Do dëgjosh melodi fyelli,
Do të shkosh te burimi
Do lash sytë me ujë floriri,
Pastaj do të shfaqem unë
Plot pasion e si askurrë,
Do jem kthyer nga shtegtimi
Nga sytë do të ikë trishtimi,
Do t’afroj kudo qetësinë
Që ta ndiesh dashurinë,
Do të ngas dhe thellë gjinjtë
Siç dinë veç dashuritë,
Vashëz moj, o varg i lirë
Të bëj be për perëndinë,
Sa herë do gjëmojnë retë
Vetëtimat dhe rrufetë
Do dremisësh qetë, qetë
Se në shtrat do të jem unë vetë,
Në të bukurin kraharor
Do të shkrep si një uror,
Pafundësinë do të shoh
Çdo qelizë ti më trazo
Frymëzimin më përço.
Puthjet ëmbël do të ngas
Plot pasion shend edhe gaz,
Nuk do jetë një gaz i rremë
Por i bukur si ngaherë,
Do na vijë në sy gëzimi
Perlë ty do t’vijë shkëlqimi,
Ndaj o e bukur e shtrenjtë
Ruaj dashurinë e shenjtë.
Në thellësitë e shpirtit tënd
Aromë ndjenjash anekënd.
Kur të vij unë natën vonë
Trokth`i kalit do t’ gjëmojë,
Portën mos e mbyll me lloz
Do të kthehem me doemos,
Do t’vij në këng’e ligjërime;
Në vargun tënd o shpirtja ime!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s