Malreali / Poezi nga Irina Hysi

Irina Hysi

BRIGJUETARËT E MALREALIT 

Fryma e MALREALIT librit tim të fundit ndihet tek miqtë e mi krijues që e kanë lexuar:  ka zë libri që bëri era, ndihen tingujt e fletëve të tij,  valët e transmetimit direkt dhe indirekt. 
Dhe pse i mbyllur shumë vjet sirtareve” nuk kam pritur të rroj mes poezisë, e kam në gjak sepse ashtu e kam jetuar, e shpërdava për të parë se deri ku do shkojë fryma ime, percepton ndryshe mbishqisa ime përtej botësh të botëve. 
Lexuesi  kërkon të shijojë frytin si një kënd prej syve ku i kapen telat e kënaqësisë nga kërkon të varë këmbët një brigjuetar grabitqar kalimtar pendëthare me vullnet, por guri në vend të vet nuk i shpëton dot ligjit të gravitetit. 
Doni gur ju merrini MALREALIT,
e shikoni sa duartorkitje njerëzore lajkore keni???

 

***

O MAL i të vërtetës:-
Maskistë kanë hedhur telat në majat e tua!
Shiko ç”lajkatarë gelltitës,
ngopi alpveshuriturit,
kaliti mirë pirunaret dhembeflorinjtë.

Ndihmomë MALI IM real,
që kjo botë të bëhet më e mirë,
mire i ngjite, tani zbriti mësuar!!?………..

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s