UNË JAM TEATRI  / Poezi nga Kolec P. Traboini

UNË JAM TEATRI  – Poezi nga Kolec P. Traboini

Impresion nga akti vandal i 75 antarëve të parlamentit, një tufe njerëzish të pa përgjegjshëm që nuk kanë idenë e kulturës e vlerave historike kombëtare, ndaj morën një vendim absurd për shkatrrimin e Teatrit Kombëtar në dobi të ngritjes së kullave të larta, beton e hekur në qiellin shqiptar dhe para të pafundme ne xhepat e banditëve që kanë kapur politikën dhe shtetin.

Poemas de Roger Casanatan

Poemas de Roger Casanatan   SONRISA DE TRISTEZA EL amor era tan sublime, ahora tiene estructura calcarea. La mirada que atraía, ahora es reflejo de moribundo ocaso. Descuelganse del pensamiento ideas que enlutan al futuro. Temprano estrujado el amanecer resistirse … Continue reading

Poezi nga Tefta Sala

Poezi nga Tefta Sala     ***   E ç’jam unë? Një dërrasë e thyer,me qindra fraktura nervash. Pres të plasë një vullkan hënor,e më pas të ringjallem si dikur,me dorën kryengritëse që vetëm godet “trimeritë” që ulërijnë për pak … Continue reading

Poezi nga Vasil Çuklla

Poezi nga Vasil Çuklla   Portret Të trëndafilta, faqet. Të purpërta,  dy buzët. E alabastër, qafa. E gjithmermertë, lëkurë. Tërshenjtëruar, sytë Fytyrës, krejt të muzët. Harqeqemerr, dy vetullat. Harkuar, mbetur urë! Hyjnorja, mrekulli Që sy, s’të preku. Kurrë! Hyjni, e … Continue reading

Shtëpia Botuese “TOENA” publikon romanin ” Mall për ty- Makthi është një klik larg” të autorit amerikan Harlan Coben, me përkthim të Maniela Sotës

Shtëpia Botuese “TOENA” publikon romanin ” Mall për ty- Makthi është një klik larg” të autorit amerikan Harlan Coben, me përkthim të  Maniela Sotës   Miq të librit dhe të Botimeve Toena, Sapo i dhamë jetë një prej projekteve tona botuese … Continue reading

Shtëpia Botuese “ADA” publikon vëllimin poetik ” Vals nën tinguj muzgjesh” të autores  Leta Guranjaku 

Shtëpia Botuese “ADA” publikon vëllimin poetik ” Vals nën tinguj muzgjesh” të autores  Leta Guranjaku  Autore: Leta Guranjaku Redaktor & Korrektor: Bledi Ylli Faqosja dhe kopertina: Antela Voulis Tirazhi: 200 kopje Botimi i parë, 2018 Përgatiti për botim: Roland Lushi … Continue reading

Shtëpia Botuese “ADA” publikon vëllimin poetik”Dallgëve të jetës” të autores Mimoza Gjetaj – Smailaj

Shtëpia Botuese “ADA” publikon vëllimin poetik”Dallgëve të jetës” të autores Mimoza Gjetaj – Smailaj Titulli: Dallgëve të jetës Autore: Mimoza Gjetaj – Smailaj Redaktor:Ilmi Dervishi Botimi parë 2018   Roland Lushi Shtëpia Botuese “ADA” Adresa: Rruga Mihal Grameno Pall.32 Ap.7 Cel: … Continue reading

 Anca Mihaela Bruma al Festival del Misticismo in Inghilterra ( The Presence of Anca Mihaela Bruma at the Festival of Mysticism in England) / di Massimiliano Raso

Anca Mihaela Bruma al Festival del Misticismo in Inghilterra Il 22 giugno si è svolto in Inghilterra, al Buckden Towers, un idilliaco castello del 12° secolo dalla grande fortificazione e colpo d’occhio storico, il Festival internazionale del Misticismo. Protagonista la … Continue reading

Poesie di Anna Cappella

Poesie di Anna Cappella   AMORE RUFFIANO Avido, cerchi, nel guscio aperto di un bacio solenne, la stessa perlacea intesa, mentre le tue labbra, sento infuocarsi sulla conchiglia socchiusa della mia bocca ansiosa. Lesto, disseti il tuo peccato di maschio … Continue reading

Poezi nga Baki Ymeri

Poezi nga Baki Ymeri     FLATRIMI I FJALËVE   Duke notuar Drejt brigjeve Të pavdekësisë Fluturonte fjala Në qiellin e mendimit tim Fëshfërima e fjalëve Dëgjohej gjatë grebulitjes së tyre Në lëndinat e Livadhit të Madh   Mos qenka … Continue reading

Poems by Sunita Paul

Poems by Sunita Paul     Self respect   I’ll break yours in all aspect Don’t challenge my Determined mind I’ll leave you far behind Don’t challenge my failures I’ll throw you a success which you can’t endure Don’t challenge … Continue reading

Shtëpia Botuese “ADA” publikon vëllimin poetik ” Lule në të çarat e shkëmbit” të autorit Tarkan Bashllari dhe me parathënie nga Edmond Tupja

Shtëpia Botuese “ADA” publikon vëllimin poetik ” Lule në të çarat e shkëmbit” të autorit Tarkan Bashllari dhe me parathënie nga Edmond Tupja Autor: Tarkan Bashllari Parathënia: Edmond Tupja Redaktore & Korrektore: Adivije Hoxha Punoi në kompjuter: Nevina Dervishi Tirazhi: 200 kopje … Continue reading