Kalendari poetik: Robert Graves (1895-1985) / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

Robert GRAVES

Kalendari poetik: Robert Graves (1895-1985)

Poet, shkrimtar dhe eseist i njohur britanik, ka datën e lindjes më 24 korrik; babai i tij qe irlandez, nëna gjermane, emri i plotë është Robert von Ranke Graves. Qe një ndër shkrimtarët britanikë më në zë të shekullit XX. Ja përzgjedhja ime:

MBULESA YJORE

Për dashnorët e vërtetë, vështirë
Të shtrihen pa puthje, pa një përqafim,
Pa një pëshpërimë, pa një psherëtimë
Me ngazëllim të mbushin njëri tjetrin.

Pa shpërfillur buzët me gjithë krahët
Si siguri ripërtëritje për më tej,
Të domosdoshme janë dhe fjalët
Kur zemrat e ndrydhura enden në terr;

Por dashnorët që këto i dinë
Dhe larg në qofshin, bashkë ëndërrojnë,
Pa u ndjerë nën mbulesën yjore,
Dashuria u vë vetë kurorën.

 

© shqipëroi Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s