NGA POEZIA MODERNE GREKE: MERI SURLI – FRYMËMARRJE JETE / Shqipëroi: PETRO ÇERKEZI

Poezi nga MERI SURLI

 

FRYMËMARRJE JETE

Perëndimet dhe hënëzimet.
Shoqëri të përzemerta.
Një det yjesh dhe puthjesh.
Shijon impresione të ndryshme …
Çaste sublime zbukurojnë kujtimet.

Në guackat e nostalgjisë shpirtërore …
Ndryshimi zbukuron.
Në pushime udhëton në kohra ekzotike.
Në dehjen e lirisë
Takon vetveten në çdo përfytyrim.

Mediton për jetën e ëndrrave.
Diçka si zbulim …
Se momentet kthehen në përjetësi.
Era e agonisë mban shpresë.
Dashuria vjen me mall të fshehtë
Dhe meditimi kalëron valë pas vale.

Dhimbje dhe gëzim
Rinovojnë shprehjen e tyre.
Himn Dashurie.
Përmes trishtimit të gjërave
Në festën diellndritur të Shë Mërisë,
Tingëllon kënga hyjnore.
Buzëqeshje qiellore çdo urim..!

 

Shqipëroi: PETRO ÇERKEZI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s