Sot!  / Poezi nga Irina Hysi

Poezi nga Irina Hysi

 

Sot! 

Ç’pastërti e ndritur!
Për lirinë e brendshme të mendjes,
qetësinë time shpirtërore,
për të dashurit dhe familjen time, 
gjithmonë e nën çdo rrethanë,
kam mjaft guxim të jem e sinqertë,
me veten dhe me ata që janë pranë meje,
deri edhe në detaje,
të fal gjithashtu ata që më lënduan,
me ose pa shkak,
për hir të mirësisë njerëzore,
do të doja të isha zemërgjerë, bujare,
e vëmendshme, miqësore,
duke kursyer ngrohtësinë e zemrës time,
zemra ime e ëndërruar, hapi dritaren,
për gëzimin, lumturinë, shëndetin, paqen…
faleminderit të gjithëve që janë me mua.

Pranvera më pyeti, a më rri bukur fustani?
ulur në tavolinën e punës, ju përgjigja me shkrim!
Ky mëngjes i bekuar blu!

 

@irina hysi

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s