Poezia heuristike, si frymë eksperimentale dhe mendësi e postmoderintetit art ( Referim rreth vëllimi poetik “Malreali” të autores Irina Hysi. Ma) / Nga: Agron Shele: shkrimtar, poet

Poezia heuristike, si frymë eksperimentale dhe mendësi e postmoderintetit art ( Referim rreth vëllimi poetik “Malreali” të autores Irina Hysi. Ma) Udhëtimi imagjinar përmes abstraksionit është udhëtim mistik dhe hyjnor, që shpesh e dualizon njeriun përmes gjendjes, këndvështrimit shumëdimesional dhe … Continue reading

Nderim e kujtim: ADEM DEMAÇI: “GJENIU I QENDRESËS SHQIPTARE”, NDËRMJET NESH… (Përurohet seria me 10 libra të tij, në Akademinë e  Shkencave të Shqipërisë) / Nga: Prof.Murat Gecaj: publicist e studiues

Nderim e kujtim: ADEM DEMAÇI: “GJENIU I QENDRESËS SHQIPTARE”, NDËRMJET NESH… (Përurohet seria me 10 libra të tij, në Akademinë e  Shkencave të Shqipërisë) Me dhimbje të thellë, morëm lajmin e hidhur, se u nda përgjithnjë nga jeta, personaliteti i shquar, … Continue reading

VLERAT E SHUMËFISHTA, TË NJË BOTIMI  ME RRËFENJA… (Shënime për librin “Mikeshat e pëllumbit”,   të shkrimtarit  Bardhyl Xhama) Nga: Sejdo Harka

VLERAT E SHUMËFISHTA, TË NJË BOTIMI  ME RRËFENJA… (Shënime për librin “Mikeshat e pëllumbit”,   të shkrimtarit  Bardhyl Xhama)   Nga: Sejdo Harka 1.                                                                                                                          Shkrimtari, studiuesi dhe gazetari i mirënjohur , Bardhyl Xhama, i cili  nga kritika letrare e ditëve  tona është cilësuar … Continue reading

Një plagë e hapur që s’po gjen dot shërim ( Referim rreth librit “Dëshmi të krimit të pandëshkuar” të autorit Flori Bruqi) / Nga: Eshref Ymeri

Një plagë e hapur që s’po gjen dot shërim ( Referim rreth librit “Dëshmi të krimit të pandëshkuar” të autorit Flori Bruqi)   Nga: Eshref Ymeri Libri i akademikut Prof.dr. Flori Bruqi, me titull “Dëshmi të krimit të pandëshkuar”, që doli … Continue reading

Një tufë shqiponjash shkupiane homazh në Varrezat e Çamërisë (Koment i poezisë “Në Vërvë të Çamërisë” i poetit Sami Sherifi) / Nga: Kujtim Mateli

Një tufë shqiponjash shkupiane homazh në Varrezat e Çamërisë (Koment i poezisë “Në Vërvë të Çamërisë” i poetit Sami Sherifi)   Nga: Kujtim Mateli Një grup shkrimtarësh, artistësh dhe atdhetarësh nga Shkupi, bënë në mesin e këtij gushti, një vizitë … Continue reading