URA MBI LUMË / Poemë nga Preng Maca

Poemë nga Preng Maca

 

URA MBI LUMË

1.

Ura

Jam ajo
epja,
kur mbi mua kalon jeta.

Linda nga dashuria.
mbahem në këmbë nga dashuria,
do të jem gjithnjë nga dashuria!

Artitekja ime,
kur …nuk isha.

 

2.

Nëna

Mbi shpinën time djepi,
unë mbi urë,
me djep mbi shpinë.
(mbi shpinën time të lodhur,…kurrë!)

A je ngritur ti këtu për mua,
apo unë për ty jam ndodhur këtu?

Më thuaj, o urë!

 

3.

Lumi

Nën harkun e kësaj ure,
si nën një mbrojtje
kam rrjedhur,
here me vrull e herë me ndrojtje.

I thellë,I thellë
i vrullshëm gjer në çudi.
urën poshtë së cilës kaloj
e kam pasë zili!

Atë që e kërcënoj
ajo e vë mbi shpinë
dhe vdekja në çast
merr arratinë!

 

4.

E dashura

A të kujtohet dashuria jonë e zjarrtë
e vrullshme,delikate?
dashuria mes nesh,
si…një urë.

Ura e dashurisë sime
ura e dashurisë sate
mos u shembtë kurrë!

 

5.

Va

Bash aty ku harron lumi
jam unë…Hajde pa frikë!

Njëherë isha unë,
pastaj u ngrit kjo urë
me hapësirë jete plot dritë!

 

6.

Kështjella

U lodha mes luftrash!

Luftrat bien erë plagë e gjak
vuajtje,britma e trishtim!…

At’botë i nisa do gurë prej meje
për një urë,
për ta kaluar at’ lumë
që rridhte me tërbim.

 

7.

Britma

Kam mbetur në mes urës,
në mes…
I rrezikuar jam ,
të kaloj nga sejcila anë!…

Kam mbetur në mes të urës
në …mes.

Nuk mundem të kaloj,
nuk dua …të vdes!

 

8.

Miku

Nuk e di,
se si erdhën ato ditë!

Mbaruan marrëveshjet,
dielli I miqësisë u fsheh.

Tash shihemi rrallë e më rrallë!
(Ti e shembe urën mes nesh.)

 

9.

I mbyturi

Për pak do të kisha shpëtuar
tani po iki,
ose më e kuptueshme është shprehja,
Po vdes u burrë!

Do të kisha jetuar ndoshta!
Në ëndrrën e fundit shoh një…urë!

 

10.

Në krizë

Nuk dua të jetoj më!

Tani e shoh këtë lumë,
turfullon egër,
më sheh inat tërbuar.

Do të hidhem nga kjo urë.
Nuk më duhet kjo jetë pa dashuri!

Më mire në valët e këtij lumi,I harruar
se mbi një urë,
kur nuk ke askënd e askund,
për të…shkuar.

 

11.

Lutje

Të dëshiroj o Njeri!
Të dua o Njeri!
kudo që të jesh,
kushdo që të jesh
në arë,në fabrikë
mbi kompjuter dhe libër

të lutem shpëtoje veten
ngrije atë urë mbi…Ibër!

Nga libri “Duke të pritur ty” viti 2010

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s