Poezi nga Zhaneta Barxhaj

Poezi nga Zhaneta Barxhaj

 

***

Dy njolla të bardha
Vrapojnë në qiellin e zi.
Ndjekin njëra- tjetrën
Si dallgët në kreshpërim dimri…

Natë…
Njerzit duan të zbardhin qiellin.
Me kamzhik të bardhë
Gjuajnë yjet.

Pikojnë mbi gjoksin tim,
Si qumësht lehonie
Lotët e yjeve
Dhe më dhurojnë gjerdanin e kësaj nate…

 

***

Përpiqem të pi
në gotën e merimangës
lëngun eliksir të vdekjes!
Dolli për renë e plasur
në gemb të hënës…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s