Kalendari poetik: Amalia Bautista – 1962 / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

Amalia BAUTISTA

Kalendari poetik: Amalia Bautista – 1962

Poete e njohur spanjolle, u lind në Madrid në vitin 1962 (për ditën dhe muajin s’ka info), ka studiuar për Informatikë dhe ka botur disa përmbledhje poetike. Shumë poezi të saj janë përkthyer në disa gjuhë; kam edhe unë në shqip prej saj. Ja një prej tyre:

DHE NË AGIM PA U NDJERË DO TË SHKOJ…

Për ëndrrën tënde më dërgo një ftesë,
lermë të marr pjesë në këtë film
ku koha trajtë s’ka dhe plotësohet çdo dëshirë.

Ëndërro pak me mua dhe të premtoj
se femra e përsosur për ty
do të jem, ku symbyllur ti jeton.

Me buzë qershie do të të puth,
mençurisht do vë sa duhet pasion dhe ëmbëlsi
dhe pa u ndjerë do të shkoj në agim.

 

© shqipëroi Maksim Rakipaj

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s