MAGJIA E SË VËRTETËS / Poezi nga Myslim Xhaferaj

Poezi nga Myslim Xhaferaj
 
 
MAGJIA E SË VËRTETËS
 
Bravarët .. përjetojnë idhët të vërtetën
I varin kokat si pulat në thertore…
Ndaj matu zotëri… kur e lëshon” shigjetën”
Se miq e shokë do i kesh me pikatore…
 
E vërteta grurin… nga kashta e ndan
Siç ndahet në lëmè nga forca e erës
Zotëron fuqinë që ka një”luan…”
Para një stani me lepuj të ferrës….
 
Ka forcè gjigante si forcè orteku..
Palosen shkëmbinj… dhe fijet këputen…
Vrapojnè minjtë… të dalin tek shtegu…
Përplasen mes tyre ,s’gjejnè vrimè tè futen…
 
Ë pastër është si Diellë si dritë…
Prania e sajë errësirën…e damkos…
Njëmijë të ligj në dalçin në pritë
Me një “vështim ” i çarmatos….
 
Qetësi nè shpirt kurrë nuk do gjejnë
Abuzusit që i bëhen “natè ” së vërtetës…
As ca mjeranë që mundoen ta këmbejnë
Me fletushkat false …të kuletës…
 
Ndaj mos prisni të ketë reagim të mirë…
Nga makutër…Sojsëzër apo lugetër…
E vërteta ështè mjaltè për erzelinë…
Po është pelin për ty…qè majme mbi një tjetër…
 
2 shtator 2018
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s