Të jesh femër / Poezi nga Anila Qirjazi Mihali

Poezi nga Anila Qirjazi Mihali

 

Të jesh femër

Ditët e mia
Dhe unë jam si ju
Shpesh në qiell më ngre lumturia 
Dhe po aty më vret pafundēsia blu.

E vërtetë për ju se ju kam dashur
Tek shiheshim përditë në sy?
Lēvore e lisit tashmë ēshtē trashur
Dhe pritja që të priste ty.

Pas ëndrrave unë jam bredharake
Kur zgjohem tmerrohem nga fluturimi.
Dehem nga një luleflake
Dhe rrëqethem e tëra nga gëzimi.

Kurrë s’mendoj se bie nata
Pas yjesh e fsheh unë magjinë.
Simfoninë kur nisin orët e arta
Përkundet tek une i ëmbli kujtim.

Se ne nesër së bashku o ditët e mia
Dy fustangjata bahçës t’i vijmë rreth .
Aromë lulesh të marrë gjithësia
Të zgjojmë botën mbi një pikë vesë.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s