Kalendari poetik: Franco Fortini (1917-1994) / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

Franco FORTINI

Kalendari poetik: Franco Fortini (1917-1994)

Më 10 shtator është data e lindjes së Franco Fortini-t (emri i vërtetë është Franco Lattes). Ishte poet, kritik letrar, përkthyes dhe eseist i njohur italian. Ja një shqipërim imi në 101 vjetorin e lindjes së poetit:

PLAKU I BENZINËS 

Plaku që është te pika e benzinës
ka një djalë që studion kanto.
E kanë dhënë edhe në Radio.
Është nderi i familjes.

Nuk më bëhet t’ia qaj hallin
plakut të benzinës.
Edhe vetë kanto kam studiuar.
Shpresonte shumë dhe im atë.

 

© shqipëroi Maksim Rakipaj

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s