Lily Swarn ( India)

Lily Swarn
 
Një e pasdiplomuar në anglisht nga Universiteti Punjab, Lily mësoi në shkallë të lartë. Një medalje ari dhe një redaktore e ngjyrave universitare për dramatikë dhe histrionikë, Lily ka gëzuar duke shtypur revistën e kolegjit dhe duke botuar shkrime për gazeta. Poezia është një pasion që u ndez pas vdekjes së papritur të djalit të saj të ri.
 
 
Rraca njerëzore
 
Rraca njerëzore ka një kujtesë të shkëlqyeshme
Të rëndë saktw
nuk gënjen kurrë
ajo nuk mashtron
Rraca njerëzore e di
instinktivisht Arjunesque!
Mund të vrasë ose të dojë me të njëjtën qetësi
Rraca njerëzore është ajo që rregullon trurin
shtatë chakras/ qendrat shpirtërore të forcës përkulen për të
Rraca njerëzore gllabëron
Rraca njerëzore frymëzon
Rraca njerëzore zvarritet e zvarritet në tenda dashurie
Rraca njerëzore zhgënjehet
Rraca njerëzore tronditet
Rraca njerëzore e njeh nënën me aromën e saj,
i bën mbretërit varfanjakë
e nuk shmanget nga rraca apo ngjyra
Rraca njerëzore përparon në shenja të plota mbretërore
e paprekur nga koha dhe hapësira
tërhequr nga vetja,
përmes epokave dhe rrugëve qumështore,
kalëron në meteorë dhe parada në sheshin e fshatit
të privuar me rroba, me gurë dhe me të gjymtuar.
Rraca njerëzore nuk shpreh një fjalë kur ushtritë e gjymtojnë
Rraca njerëzore nuk është as juaja as imja
wshtë e zezë, e verdhë, kafe dhe e bardhë
Rraca njerëzore djeg në pyres me të vejat dhe jetimët
Rraca njerëzore nuk kërkon shpërblim për pamjen e saj të djegur
Ajo thjesht shndërrohet në hi dhe hidhet në lumenj,
ose qëndron guri i ftohtë, si një kufomë që do të ngjyroset në një tryezë spitalore,
ose fle me vdekjen në një varr me baltë nën zambakët e bardhë, që ti shtrin mbi të nëpërmjet velit tënd të lotëve.
 
 
 
Një shkrim akrostik për djalin tim
*GOBIND SHAHBAAZ. SINGH
 
Duke lodruar në hijen e dashurisë sime
mbi kodrat dhe luginat e mjegullta të jetës
sytë e bukur përhapin ngrohtësi dhe dashuri
në pyjet nostalgjike të mendimeve të mia.
Nuancat dhe hijet e vdekshmërisë,
duke u mbytur në buzëqeshjen tënde të ndritshme
 
Duke ecur në portat e zemrës sime,
duke i rënë borisë në dyert e shpirtit tim
Gjithmonë i pranishëm në hijet e
çështjeve të mërzitshme që unë bëj çdo ditë.
Duke u mbushur në kujtime që u kushtoj vëmendje
I lidhur me ankorimet e oqeanit tim.
Duke bërë pyetje nga fotografia jote rrethuar me kornizë,
duke u zmadhuar deri në qiej tinëzisht
 
Shahbaaz, ti jeton me vendosmëri
në vreshtat gjarpëruese të universit
asnjë formë fizike nuk kishte nevojë për email ID
me ngjyra të ndezura dhe shkëlqim në eter,
kurorëzuar në rrethinat e shenjta.
 
 
 
Përgatiti materialin: Marjeta Shatro – Rrapaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s