RIKTHEHU ( Κ.Π. Καβάφης, Επέστρεφε) – Konstandinos Kavafis) / Shqipëroi: Vasil Çuklla

Poezi nga Konstandinos Kavafis

 

RIKTHEHU

Rikthehu më shpesh dhe më merr 
e dashur, ndjesive rikthehu, më merr –
kur zgjohet e trupit memorje,
dhe e vjetra dëshirë kalon rishtaz në gjak*
kur buzët dhe lëkura rizgjohen
dhe ndjejnë, sikur duar ti prekin dhe prapë
Rikthehu më shpesh, më rrëmbe në mesnatë
kur buzët dhe lëkura rizgjohen…

 

Κ.Π. Καβάφης, Επέστρεφε

Επέστρεφε συχνά και παίρνε με,
αγαπημένη αίσθησις επέστρεφε και παίρνε με—
όταν ξυπνά του σώματος η μνήμη,
κ’ επιθυμία παληά ξαναπερνά στο αίμα•
όταν τα χείλη και το δέρμα ενθυμούνται,
κ’ αισθάνονται τα χέρια σαν ν’ αγγίζουν πάλι.
Επέστρεφε συχνά και παίρνε με την νύχτα,
όταν τα χείλη και το δέρμα ενθυμούνται…

 

Shqipëroi: Vasil Çuklla

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s