Poezi nga Idriz Berisha / Shkëputur nga vëllimi poetik ” Udhëtim mes dy drinash”

Poezi nga Idriz Berisha

 

PORTRET I VERDHÈ

Ky mur i bardhè i moçëm
nuk duron as hije të verdhè,
se kohèt po mplaken
si t’ bukurat e dheut n’amshim
të dehura e t’mbushura mëkate,
me trajtë demonèsh,
më le kështu te bardhè
i bardhè dhe të vdes.
Sa mirë, eh sa mirè
të shkojnë thinjat,
mè mirè se rrudhat ne ballè
atèherè,
Pse themi, ky është shekull i Ri?
Kaq i rrejshëm, si vet Olimpi,
as unë e as ti!
S’mund bashkojmë brigje,
as ti ndajmè ato,
as vitet tona me këtè portret
lule tè verdhè,
s’mund ti pikturojmë
as me ngjyrè qielli.
Ndaj,
po zbres mè mirè nè tokè
Po mbyll shtegtimet përgjithmonë!

 

Shkëputur nga vëllimi poetik ” Udhëtim mes dy drinash”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s