Poezi nga Rula Triantafilu / Shqipëroi: Vasil Çuklla

Poezi nga Rula Triantafilu

 

***

Makar, porsi uji, të kisha jetuar
Me gjithë detet bashkë të kisha lundruar

Makar një pikë shiu të isha, mjeran
Lotë syve të tu, që ngjasojnë oqean…

Makar porsi zogjtë të kisha jetuar
Të kisha folezë gjithë qiejt, bekuar

Makar, këngë të isha, në të buzëve hon
Në mes zërit tënd dhe sates jehonë
“Të dua” të ndihej refren përgjithmonë!

 

***

Μακάρι να ζούσα σαν το νερό
Μαζί με τις θάλασσες να ταξιδεύω.

Μακάρι μια στάλα βροχής ήμουν
Δάκρυ στων ματιών σου τον ωκεανό

Μακάρι να ζούσα σαν τα πουλιά
Να είχα για σπίτι τον ουρανό.

Μακάρι να ήμουν ένα τραγούδι
Ανάμεσα στην φωνή σου και την ηχώ
”Το σ’ αγαπώ”

Ρούλα Τριανταφύλλου

 

Shqipëroi: Vasil Çuklla

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s