Asht’ ky burrë / Poezi nga Mirela Terziu

Poezi nga Mirela Terziu

 

Asht’ ky burrë

Asht’ perandori jem ky burrë kunorë blini
dhe i ngjeshun me ecë pa frikë se kam me ra,
mermer i lëmuem ku lazdroj në t’dehunën lumtuni 
kang’ e virgjën, n’gojën time t’pafajshme,
asht’ rrëkllima ma e ftohtë
që m’heq thamjen e fytit,
asht’ drita ma è ambël dhe e drejt që m’fshikullon mendjen e lodhun,
asht’ buka e zjarrmit ma t’ngrohtë,
asht’ shiu që m’le t’lagem kur kam andje,
asht’ fustanella ma è bukur që m’hijeshon trupin,
asht’ pëllumbi paqes që m’flatron zemrën
dhe buzët ma t’bukura që dinë të puthin femnën.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s