Poezi nga Zhoze Saramango (Nobel Letërsie 1998) / Shqipëroi: Vasil Çuklla

Poezi nga Zhoze Saramango (Nobel Letërsie 1998)

 

***

Le të privatizohet gjithshka.
Le të privatizohet, deti edhe qielli.
Le të privatizohet uji dhe era.
Le të privatizohet Drejtësia dhe Ligji
Le të privatizohet, ndërsa shkon… edhe reja
Le të privatizohet ëndrra,
sidomos, ditën, syhapur kur e sheh.
Dhe si emblemë, të gjithë privatizimeve,
privatizoni Shtetet…
Dorëzojuani, më në fund, shfrytëzimin tonë,
korporatave, me tendera, mbarëkombëtar…
Sepse, pikërisht, aty, i gjithë botës është shpëtimi!
Dhe, meqë e morrët mundimin,
privatizoni përfundimisht,
putanën, nënën, që ju lindi!

 

Shqipëroi: Vasil Çuklla

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s