Ora e Madhe Letrare e autorëve kosovarë në Panairin e Librit ” Frankfurt-2018″  / Nga: Sevëme Fetiqi

Ora e Madhe Letrare e autorëve kosovarë në Panairin e Librit ” Frankfurt-2018″ 

Të dashur miqë, adhurues të fjalës së bukur artistike dhe dashamirë të Librit, edhe ky tetor si çdo vjet tjetër, në Frankfurt simbolizon LIBRIN. Në Panairin që është njëri ndër panairet më të mëdhenj në Europë keni mundësinë që të vizitoni stenda të shumta e ne ju,

FTOJMË

–që të merrni pjesë në Orën e Madhe Letrare që do të organizohet më 13 tetor 2018 në ora 11:00 – 15:00 (me pauza të shkurtëra), në stendën e Kosovës Salla 5.0 D131.

Këtë ditë do të përurohen libra të krijuesve tanë nga Kosova:

1. Çun Lajçi
2. Adem Gashi
3. Halil Matoshi
4. Ismail Syla
5. Valentina Saraçini
6. Marigonë Kelmendi
7. Abdullah Zeneli
8. Haxhi Kraki,

krijuesve nga Gjermania

1. Martin Çuni
2. Shaip Ademaj

si dhe do të përurohet

Antologjia “MOTI I MADH” kushtuar 550 vjetorit të vdekjes së kryeheroit tonë Gjergj Kastriotit-Skenderbeut, në pregaditje të Hasan Qyqallës dhe Fran Tanushit, ku kane marre pjesë 63 krijues nga të gjitha trojet shqiptare dhe nga diaspora.

Stendën e Kosovës e kanë financuar MKRS dhe SHB ” BUZUKU ” nga Prishtina.
Në këtë Festival madhështor do të janë prezent edhe Ambasadori i Republikës së Kosovës në Berlin z. Beqë Cufaj me stafin e tij si dhe konsulli në Frankfurt
z. Agron Maloku me stafin e tij konsullor.

–Në orën 17:00 në lokalin e klubit BASHKIMI KOMBËTAR në Offenbach do të promovohen disa libra të krijuesve të LSHAKSH Gjermani. Prezent do të janë edhe shkrimtarët nga Kosova.
Ju mirëpresim!

 

Sevëme Fetiqi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s