LETËR / Poezi nga Kozma Billa

Poezi nga Kozma Billa

 

LETËR

Këto radhë po t’i shkruaj unë,
as vet s’e di,
në hapësira fluturuan vargje,
ndërsa nga ti unë mora melodi.

Larg meje ti tani jeton,
m’u fanit
para syve papritur një skenë e zhveshur,
ky shekull është imi dhe yti,
ky shekull është i të gjithëve.

Tek ty shpaloset liqeri i kaltër,
tek unë valëzojnë retë gri,
tek unë valëviten zërat e viteve,
me valë të kaltra ndjenjash për ty.

Ndjej mall për rininë,
britmë e viteve
që humbën rrugicave të errëta,
gjëmimet e kujtimeve shujanë pikëtakimet,
ndoshta dhe dashuria që u këput në mes.

@billakoz05102018

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s